HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Na Sveučilištu u Zagrebu održana je NEWFELPRO radionica

Ispiši stranicu
Radionica novoga međunarodnog projekta stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače (NEWFELPRO) održana je na Sveučilištu u Zagrebu 4. lipnja 2013. godine. Izlaganje i diskusiju o NEWFELPRO projektu i uvjetima stipendiranja, natječajnom postupku i projektnoj dokumentaciji održali su Aleksandra Čolić Kovač i Damir Šoh iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dok je dr. sc. Robert Vianello s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, višestruki dobitnik Marie Curie stipendija, izlagao o osobnim iskustvima prilikom prijavljivanja za Marie Curie stipendije i istraživačkoga boravka u inozemstvu.

Na radionici je bilo 75 sudionika, većinom sa Sveučilišta u Zagrebu (Stomatološki fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet, Fakultet političkih znanosti, Kineziološki fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Veterinarski fakultet, Medicinski fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Građevinski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Agronomski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Šumarski fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Grafički fakultet, Sveučilište u Zagrebu – CIRTT). Na radionici je bio prisutan i veći broj sudionika sa znanstveno-istraživačkih instituta (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković, Institut za antropologiju, Institut Ivo Pilar, Institut za filozofiju), te HAZU-a, DHMZ-a i Centra za politološka istraživanja, kao i Strojarskoga fakulteta u Slavonskome Brodu.

Sudionici su u izlaganju i u diskusiji pobliže informirani o projektnoj dokumentaciji i načinu prijave, a najviše zanimanja izazvale su teme o strukturi prijavnih obrazaca, tipovima institucija na koje u sklopu stipendije mogu otići i financijskoj strukturi projektnih prijedloga.

Sljedeća radionica projekta NEWFELPRO bit će održana na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku, 5. lipnja 2013. godine s početkom u 11.00 sati, zgrada Rektorata, Trg Svetog Trojstva 3, predavaonica 2.