HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

Uspješne NEWFELPRO priče: Thomas Klarić i tajne ljudskog mozga

Ispiši stranicu
Thomas Klarić, slika preuzeta s poveznice.
 
Thomas Klarić je 2005. godine diplomirao biotehnologiju na Sveučilištu u Adelaideu, a 2012. godine doktorirao genetiku na istoj ustanovi s disertacijom  naslova "Izražavanja i funkcija Npas4 tijekom ranog razvoja" te je nastavio raditi na istoj ustanovi kao postdoktorski istraživač do 2014. godine kada dolazi u Republiku Hrvatsku na Genos DNA laboratorij d.o.o. za ispitivanje i analize kao istraživač u reintegracijskoj shemi u sklopu NEWFELPRO projekta.

Ove godine je završio s provedbom svog dvogodišnjeg NEWFELPRO projekta naziva A spatio-temporal analysis of glycosylation in the human brain (Human Neuroglycome) pod mentorstvom prof. dr. sc. Gordana Lauca.

Glavni cilj ovog projekta je bio iskoristiti najnovije visoke propusnosti metode glikomične analize u kombinaciji s bioinformatikom te na taj način konstruirati detaljni prostorno-vremenski profil glikozilacije u ljudskom mozgu jer razumijevanje variranja neuroglikoma između različitih dijelova mozga i njegova promjena daje nove uvide u funkcioniranje mozga.

Tijekom implementacije svog projekta objavio je sljedeći znanstveni rad:

Također, prisustvovao je na sljedećim konferencijama, radionicama i seminarima:

Po završetku implementacije NEWFELPRO projekta, Thomas Klarić je odlučio ostati u Hrvatskoj. Nastavlja svoju suradnju s tvrtkom Genos kao njihov zaposlenik. Genos DNA laboratorij d.o.o. za ispitivanje i analize je prvi privatni DNA laboratorij u regiji i jedan od vodećih znanstvenih institucija u Hrvatskoj u području analize DNA, a vodeći je u svijetu u analizi glikana.

Čestitamo!