HR EN
Prijava / Registracija Prijavi projekt

14. međunarodna izložba inovacija - ARCA 2016.

Ispiši stranicu
 


Od 20. do 22. listopada 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu se održala 14. međunarodna izložba inovacija - ARCA 2016.

Organizatori izložbe bili su Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture, International Federation of Inventors Associations, Sveučilište u Zagrebu te Nacionalna i sveučilišna knjižnica. Pokrovitelji ovogodišnje izložbe su predsjednica Republike Hrvatske - Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta.
 

Program se sastojao od izložbe za posjetitelje i izlagače, radionica, panel rasprava, foruma i webinara. Na izložbi su sudjelovali domaći i strani izlagači. Zadnji dan Programa su uručene nagrade najuspješnijim izlagačima prema mišljenju ocjenjivačkog suda.

Osim izložbenog prostora koji smo dijelili s Agencijom za mobilnost i programe EU, a u sklopu foruma „Dan inovativnih ideja“, održana je i kratka prezentacija zainteresiranim posjetiocima u sklopu koje je predstavljen cjelokupni NEWFELPRO program kao i ostvareni rezultati. Naglašeno je kako je osnovni cilj poticanja mobilnosti izvrsnih istraživača ostvaren kroz financiranje 78 istraživačkih projekata kroz sve tri sheme mobilnosti.
 

Nužno je spomenuti i kako je Jana Pisk, imala kraću prezentaciju svog PomFree projekta financiranog iz NEWFELPRO programa, u sklopu predstavljanja inovativnih ideja mladih istraživača.