Na Sveučilištu u Rijeci održana je NEWFELPRO radionica

Radionica novog međunarodnog projekta stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače (NEWFELPRO) održana je na Sveučilištu u Rijeci 23. svibnja 2013. godine. Nakon uvodnog predstavljanja od strane gospođe Maje Skočanić iz Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci, izlaganje i diskusiju o NEWFELPRO projektu i uvjetima stipendiranja, natječajnom postupku i projektnoj dokumentaciji održali su Aleksandra Čolić Kovač i Damir Šoh iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dok je dr. sc. Robert Vianello s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, višestruki dobitnik Marie Curie stipendija, izlagao o osobnim iskustvima prilikom prijavljivanja za Marie Curie stipendije i istraživačkog boravka u inozemstvu.
 
Radionici je prisustvovalo 33 sudionika, većinom sa Sveučilišta u Rijeci (Građevinski fakultet, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet, Učiteljski fakultet, Medicinski fakultet, Odjel za matematiku, Odjel za fiziku, Odjel za biotehnologiju, Centar za napredne studije, Centar za EU projekte, Tehnički fakultet, Pomorski fakultet, te Pravni fakultet), no i s KBC-a Rijeka i iz Znanstveno-tehnologijskog parka u Rijeci. Radionici su prisustvovali i članovi Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, te predstavnici Hrvatske zaklade za znanost.

Sudionici su kroz izlaganja i diskusiju pobliže upoznati projektnom dokumentacijom i načinom prijave, a najviše su zanimanja izazvale teme strukture prijavnih obrazaca, ciljnih skupina pojedinih shema stipendiranja te uvjeta koje je potrebno zadovoljiti za prijavu, tipovi institucija na koje u sklopu stipendije mogu otići, uloge mentora, financijske strukture projektnih prijedloga, kao i trajanje evaluacijskog postupka.
 
Sljedeća radionica projekta NEWFELPRO bit će održana na Sveučilištu u Splitu, 29. svibnja 2013. godine s početkom u 12:00 sati, sjeverni toranj Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ulica Ruđera Boškovića 31, 2. kat.