Predstavljanje projekata u sklopu NEWFELPRO-a



Pozivamo vas na prvo u nizu predstavljanja projekata znanstvenika čiji se projekti financiraju iz sredstava Novog međunarodnog projekta stipendiranja i mobilnosti za iskusne istraživače.Prezentaciju projekata će se održati u četvrtak, 3. prosinca 2015. godine s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, Augusta Cesarca 6, Zagreb.

Cilj ovih predavanja je predstaviti rezultate istraživanja financiranih javnim sredstvima, ukazati na važnost financiranja znanstvenih istraživanja te na utjecaj koji znanstvena istraživanja imaju na širu društvenu zajednicu.

Prvi će svoje rezultate predstaviti:

NEWFELPRO je projekt poticanja mobilnosti znanstvenika u europskom znanstvenom prostoru, a  koji se financira u sklopu programa Marie Curie FP7-PEOPLE-2011-COFUND. Cilj je projekta, između ostaloga, povećati međunarodnu vidljivost znanstvenih istraživanja razvijenih na hrvatskim znanstvenim organizacijama poticanjem kompetitivnosti i razmjene ideja s najboljim međunarodnim znanstvenim ustanovama te potaknuti razvoj efikasnog tržišta rada za znanstvenike u Hrvatskoj povezivanjem industrije i akademske i znanstvene zajednice.

Projekt u ime Vlade Republike Hrvatske provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ukupna vrijednost projekta je 7 milijuna eura.

Predavanja će se održati na engleskom jeziku bez mogućnosti prijevoda na hrvatski jezik.